Koncentrat WPC
( ilość produktów: 19 )WPC jest jednym z rodzajów białka serwatkowego, które pochodzi z mleka. Podczas procesu produkcji serów, serwatka jest oddzielana od twarogu, a następnie przetwarzana, aby uzyskać koncentrat białka. WPC zazwyczaj zawiera 70-80% białka w suchej masie oraz niewielkie ilości tłuszczu i laktozy.
Korzyści z przyjmowania WPC
-
Wspieranie budowy mięśni: Białko serwatkowe, w tym WPC, jest często stosowane w celu zwiększenia masy mięśniowej i wspomagania regeneracji po treningu. Szybko się wchłania, co czyni go idealnym wyborem po wysiłku fizycznym.
-
Utrata wagi: Dzięki wysokiej zawartości białka WPC może pomóc w kontrolowaniu apetytu i sprzyjać uczuciu sytości, co jest korzystne podczas odchudzania.
-
Wsparcie układu odpornościowego: Zawarte w WPC immunoglobuliny i laktoferyna mogą wspomagać funkcje układu odpornościowego.
-
Poprawa wydolności: Regularne spożywanie białka serwatkowego może poprawić wydolność i przyspieszyć regenerację po intensywnym wysiłku.